Alla vi som jobbar på eConnectivity har suttit i linjeroller och som beställare av tjänster, så vi tror oss veta vad våra kunder vill ha och hur de vill köpa det. Vi ville skapa det IT-företag som vi själva ville jobba på. Ett bolag som fokuserar på helheten och som ser hur allting är sammankopplat för att nå hög kund- och medarbetarenöjdhet.

Claes Widestadh Grundare och Head of Solution Development

Vår story

eConnectivity grundades 2017 med syfte att erbjuda tjänster och helhetslösningar inom specialistområdet Enterprise Mobility. Här berättar Claes Widestadh, medgrundare av bolaget om bakgrunden till hur bolaget grundades och varför, om de största utmaningarna hittills och framtidsplanerna.

Hej Claes! Berätta lite kort om din bakgrund och hur bolaget startade.

Jag har alltid haft ett intresse för ekonomi, affärer, IT och entreprenörskap.  Jag har en civilekonomexamen med inriktning på Business Technology och har jobbat både som konsult och i linjeorganisationer som beställare. 

Mitt intresse för entreprenörskap har yttrat sig i drömmar kring att skapa något eget, att göra något mer och bättre än andra. Under 2017 öppnade sig möjligheten jag väntat på genom en vän som tipsade mig om ett konsultuppdrag på SKF. Jag tog chansen och sa upp mig från min trygga fasta anställning och startade ett AB.

Jag hade tidigare träffat vår andre grundare, Christoffer, när vi var kollegor på Mölnlycke Health Care och nu skulle vi jobba tillsammans i samma team på SKF - väldigt spännande och roligt. Christoffer hade startat eget ett halvår tidigare, under vår tid på Mölnlycke.

Vi insåg ganska snart att detta var tillfället vi båda väntat på, tillfället att växla upp entreprenörskapet från egenföretagare till ett företag med en tillväxtresa - vår gemensamma dröm, det vi pratat om så många gånger tidigare. eConnectivity var fött. Samtidigt anställde vi fler personer för att möta behov hos våra kunder. 

Vad är det som gör eConnectivitys erbjudande unikt? 

Vi insåg att vi tillsammans var unika på marknaden - ett litet och lättrörligt bolag som har full förståelse för komplexiteten inom Enterprise Mobility; från idé och strategi, till projekt, genomförande, förändringsledning och förvaltning. 

Alla vi som jobbar på eConnectivity har suttit i linjeroller och som beställare av tjänster, så vi tror oss veta vad våra kunder vill ha och hur de vill köpa det. 

Vi ville skapa det IT-företag som vi själva ville jobba på. Ett  bolag som fokuserar på helheten och som ser hur allting är sammankopplat för att nå hög kund- och medarbetarenöjdhet. Ett bolag som tar hand om sina anställda genom att skapa en god balans mellan arbete och privatliv och bli en partner i livsresan.

Vår devis är "We Make It Easy To Work" - vi gör det lätt att arbeta. För våra kunders användare - mobila lösningar skall vara smidiga och användarvänliga. För våra kunder - det skall vara enkelt och bekvämt att vara kund till oss och vi skall leverera kvalitet. För våra anställda - vi ska ha en bra arbetsmiljö och det skall vara lätt att göra ett bra jobb hos oss. 

Vad har varit största utmaningarna hittills?

Det är att hitta folk med rätt mindset och rätt kompetens. Vi vill gärna hitta de med erfarenhet på beställarsidan, kompetens inom enterprise mobility, entreprenörstänk och lösningsorienterad inställning. Vi premierar och lyfter nya idéer och vill hitta personer som delar våra värderingar och kan se sin roll i helheten. 

Vad är du mest stolt över?

Våra medarbetare och att de levererar så fantastiskt bra värde mot kund. Alla är uppskattade och det är verkligen därför vi vill hitta rätt folk med rätt mindset. Men självklart är jag också stolt över resan vi gjort på bara ett par år.

Hur ser framtidsplanerna ut?

Vi vill fortsätta växa med rätt folk och växa inom projektuppdrag och life cycle services. Vi har stora tillväxtambitioner och planerar öppna kontor även internationellt, då vi är övertygade om att marknaden för våra tjänster och kompetenser även finns utanför Sverige. Vi växer där möjligheterna finns och ser väldigt ljust på framtiden. Att utmana sig själv och andra, att ha roligt och att växa som individer och som team är vad vår resa består av.

Vill du vara med på eConnectivitys tillväxtresa?

Just nu söker vi personer med passion för mobila lösningar till Göteborgsregionen. Läs mer i annonserna nedan eller connecta för att hålla dig uppdaterad om framtida möjligheter. Kika gärna in på vår karriärsida eller hemsida

Open positions

We are constantly looking for passionate and talented individuals to join our team. You will find our currently open positions below. Of course, you are also welcome to contact us with an ad hoc application via e-mail. 

 

All jobs

Gothenburg, Sweden

Kungsportsavenyen 21
411 36 Göteborg Directions recruitment@econnectivity.se +46 31 387 37 35 View page

Teamtailor

Career site by Teamtailor